Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
  Verze pro tisk

Jakou používáte přepravní službu?
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úno 12, 10, 09:19 

Zajímalo by mě, jakou ostatní provozovatelé používají přepravní službu, a jak jsou spokojeni?

Já používám DPD. Dělal jsem "Výběrové řízení" mezi DPD, PPL, a GLS. PPL jsem ze zkušeností zamítl hned jak mi přišla jejich nabídka. Po tom co sem si užil s rozbitými balíky (které chodili mi).
Nakonec jsem vybral DPD a nelituju.

Neznám nic takového jako rozbitý balík, neznám ztracený balík, prostě s kvalitou jsem maximálně spokojený. Cenově to vychází oproti PPL dráž. PPL se umí dostat cenově určitě níže. Ale kvalita odpovídá ceně.

Navíc teď má DPD možnost dobírky řešit kreditní kartou. Určitě doporučuju :-)

http://www.dpd.com/cz

Re: Jakou používáte přepravní službu?
PříspěvekNapsal: úno 14, 10, 09:21 

To já mám jinou zkušenost.
2roky pošta a obchodní + profi balíky = ceny se dají ukecat zajímavě, ale velké procento nedoručení(prostě nezájem) sem tam rozbitý balík.
Teď po roce s PPL- max. spokojenost, doručování na 100%, a po roce zatím bez reklamace. Ceny jsou dobrý, řidič pro svoz jedna báseň. Přijede kdykoliv zavolám bez objednání, někdy volám i 2x denně.
Takže já zase na PPL nedám dopustit.
Jedná se o stovky balíků měsíčně, takže to nehodnotím po pár kouskách.

PříspěvekNapsal: úno 15, 10, 09:19 

No jak říkám, nemám zkušenost s odesíláním. Měl jsem obchod s PC, a řidič otřesný s chováním řeznického psa, a balík dotřískané furt. DPD přesný opak.

Jo a ještě mě zajímá, jakým způsobem fungujete?

Já dnes dostal program, a štítky si tisknu sám. Doteď jsme objednávali předtištěné štítky z DPD a ručně to dopisovali. To konečně odpadá.

Veškerá agenda tedy nyní probíhá takto:

Zabalím balík, v programu zadám adresu, jestli to je dobírka, a jak bude placena. Vytisknu štítek, vytisknu seznam zásilek, který mi řidič podepíše.

Zavolám řidiči.

Konec. Žádný další úkon. Program už si všechny data pošle na správná místa sám.

Je to tak i u PPL?

EDIT: Taky neposílám dva balíky měsíčně.

PříspěvekNapsal: úno 24, 10, 11:39 

Nizi píše:
Je to tak i u PPL?

Skoro stejně.
Data se dají naimportuvat z CSV (bacha, na to je potřeba Excel - OpenOffice CSV neumí), sám odešle data jenom když máš MS Outlook. Outlook Express nestačí, musíš mail poslat sám, ale to je hned.
Když posíláš každý den, řidičovi ani nemusíš volat - řekneš že chceš pravidelný svoz a pak zavoláš jenom když náhodou nic není.

Hlavně si u obchoďáka napřed ověř jestli ti SW budou ochotní nainstalovat - je to podle obratů.

PříspěvekNapsal: bře 5, 10, 09:42 

Tak tohle naštěstí řešit nemusím. A ani nechci :-)

Maily mám stejně u Google Apps. Outlook je fuj :-)

Škoda že tu nenapíše někdo, kdo má jinou službu než PPL nebo Poštu. Zajímalo by mě, jak funguje takové GLS nebo jiné.

PříspěvekNapsal: bře 5, 10, 17:51 

Google Apps mám nově taky a je to lepší než placená schránka u Forpsi :), ale i s ním pracuju většinou přes Outlook - je rychlejší než správa přes web a s gmailem spolupracuje výborně.
Zpátky k tématu - s gmailem (resp. Google Apps) PPL taky neumí spolupracovat, mail se musí poslat ručně.

PříspěvekNapsal: bře 9, 10, 12:17 

Ke Google Apps - používám zásadně webové rozhraní. Původně jsem si na to nemohl zvyknout, byl jsem těžký outlookář :-). Ale jakmile si zvyknete, hlavně na řazení e-mailu jako v chatu, už nebudete chtít jinak.

Po delší době jsem zkoušel Mozillu Thunderbird, a jak se mi začly maily zobrazovat každý zvlášť, byl jsem uplně marný.

Prostě to spojování do jednoho mailu je naprosto luxusní a neuvěřitelně to zpřehledňuje komunikaci.

PříspěvekNapsal: bře 9, 10, 17:40 

Já používám Českou poštu. Každý druhý sice nadává, ale zatím jsem neměl problém. zasíláme balíky lidem spíš do měnších měst kde je všude pobočka pošty, takže si zákazník bez problémů pro balík zajde, pokud ho doprava nezastihne doma. zatím funguje OK.

PříspěvekNapsal: dub 11, 10, 23:54 

Ahoj lidi ja jsem pred rokem vozil toptranzem a ppl a utekl jsme od nich. S topranzem problem v komunikaci a kazdej tejden minimalne 1 reklamece poskozeny zasilky a ppl jsem vozil baliky do 40 kg ale jsou drahy. S dpd ja osobne nedoporucuji muj dodavatel mi s nima posilal zbozi a byly s nima problemy. Ted vyuzivam sluzeb GEIS - GENERAL PARCEL a muzu rict ze jsem velice spkojonej. To ani nemuvim o tom ze mam v pc jejich softver a jen tisknu stitky zadne vypisovani stitku atd primo e to exportuje s echopu . A po cenove strance my vysli nejlevneji v tom nemaji konkurenci o proti tomu co mi nabizely ostatni. A to ani nemluvim ze maji zakaznickou linku na kterou se zakaznik dovola bez toho aby dlouho cekal v poradi nez se ho nekdo ujme. Ja muzu Geis - General Parcel jen doporucit.

PříspěvekNapsal: dub 12, 10, 16:56 

Ohledně toho SW pro PPL už neplatí to co jsem napsal:)
Nově mají webové rozhraní. Většinou lepší než ten SW, sem-tam horší ale je to spíš o zvyku. Data už to posílá samo, nemusí se nic řešit s mailem. Posílá i maily zákazníkům s odkazem na sledování balíku.

Ke zmíněnému General Parcelu: co vím tak s nima byly problémy že někdy neposílali peníze z dobírek. Mě ot teda vyhovuje - dodavatelé co posílají přes GP nám díky tomu rádi dávají na fakturu :-) A taky se tam stává častěj než u PPL že má balík zpoždění, někdy mi připadnou ještě horší než pošta.

Nemá někdo zkušenosti s GLS-kou?

Co mám zkušenosti s reklamací poškozených balíků:

PPL: S řidičem zhodnotíme že je karton poškozený. Pak přijede obchoďák, naštěsí nepodezírá že bych si zboží poškodil sám :) a i když nebylo dobře zabalené tak to uzná a sepíše protokol. Pak musím vystavit fakturu a cca. po půl roce proplatí nákupku zboží (přip. rozdíl ceny prodeje poškozeného a nákupky). Pokud proplácí všechno tak si zboží vezmou.

Pošta: Procento reklamací mnohem vyšší než u PPL. Dlouho trvá než si to přeberou a dají vědět co je vlastně poškozené. Pak musím jet na poštu, ale o zbytek se už postarají, hradí prodejní cenu zboží (tj. víc) , platí rychle a poškozené zboží dostanete (např. na náhradní díly). Problém je když je část věcí nepoškozená a posílá se zpátky zákazníkovi. To jsem jednou musel jet na poštu s krabicí na dvoumetrové běžky a lepící páskou; pak to všechno zalepit, oběhnout s tím budovu pošty a podat na rampě. Fakt super :)

GP: Kamarádovi co přes ně posílá rozbili několik balíků a z toho mu uznali asi polovinu. Protože nešlo o velké částky tak se s nima nehádal.

Naposledy upravil Makalu.cz dne dub 13, 10, 16:01, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další