Ohledně toho SW pro PPL už neplatí to co jsem napsal:)
Nově mají webové rozhraní. Většinou lepší než ten SW, sem-tam horší ale je to spíš o zvyku. Data už to posílá samo, nemusí se nic řešit s mailem. Posílá i maily zákazníkům s odkazem na sledování balíku.
Ke zmíněnému General Parcelu: co vím tak s nima byly problémy že někdy neposílali peníze z dobírek. Mě ot teda vyhovuje - dodavatelé co posílají přes GP nám díky tomu rádi dávají na fakturu

A taky se tam stává častěj než u PPL že má balík zpoždění, někdy mi připadnou ještě horší než pošta.
Nemá někdo zkušenosti s GLS-kou?
Co mám zkušenosti s reklamací poškozených balíků:
PPL: S řidičem zhodnotíme že je karton poškozený. Pak přijede obchoďák, naštěsí nepodezírá že bych si zboží poškodil sám

a i když nebylo dobře zabalené tak to uzná a sepíše protokol. Pak musím vystavit fakturu a cca. po půl roce proplatí nákupku zboží (přip. rozdíl ceny prodeje poškozeného a nákupky). Pokud proplácí všechno tak si zboží vezmou.
Pošta: Procento reklamací mnohem vyšší než u PPL. Dlouho trvá než si to přeberou a dají vědět co je vlastně poškozené. Pak musím jet na poštu, ale o zbytek se už postarají, hradí prodejní cenu zboží (tj. víc) , platí rychle a poškozené zboží dostanete (např. na náhradní díly). Problém je když je část věcí nepoškozená a posílá se zpátky zákazníkovi. To jsem jednou musel jet na poštu s krabicí na dvoumetrové běžky a lepící páskou; pak to všechno zalepit, oběhnout s tím budovu pošty a podat na rampě. Fakt super

GP: Kamarádovi co přes ně posílá rozbili několik balíků a z toho mu uznali asi polovinu. Protože nešlo o velké částky tak se s nima nehádal.