Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
  Verze pro tisk

Jak řešíte nepřevzaté zboží?
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: bře 9, 10, 18:20 

Řeší někdo nějakou pokutu za nepřevzetí zboží?

Myslím tím situaci, že zákazník si něco objedná, řidič se mu to snaží doručit, a nakonec se zboží vrací zpět.

V obchodních podmínkách mám pro tenhle případ smluvní pokutu, ale přiznám se, jestli je to v rámci spotřebitelského zákona. Každopádně mi objednatel způsobí škodu za balné a poštovné. A občas se to stane. Nehledě na fakt, že mi skladem pak leží hodinky za 10 000 které jen tak neprodám.

Řešíte to nějak vy (ostatní šopaři :D )?

Pokud si zákazník zboží převezme a vrátí do 14 dnů, to je situace jiná.

Re: Jak řešíte nepřevzaté zboží?
PříspěvekNapsal: bře 9, 10, 19:27 

Bojím se že není řešení. Objednat to může kdokoliv na mě a pokutu z nikoho nedostaneš. Témat je na toto hodně a výsledek není. Prostě to tak je. Riziko podnikání ON-LINE.
:mrgreen: Ale to si asi slyšet nechtěl

PříspěvekNapsal: bře 9, 10, 20:29 

Otázkou je, jak pokutu ze zákazníka dostat. Taky si myslím, že na toto neexistuje jednoznačné vyjádření, každý bude mít jiný názor. A samozřejmě záleží i na sortimentu. Mě se pár parfémů taky vrátilo, ale jsou to spíše vyjímky. Zatím se mi je vždy povedlo prodat za nákupku, takže jsem tratil max. poštovné. V uplně nejhorším případě můžu parfém dát jako dárek, což u hodinek je problém to se nedá srovnávat. Zkrátka je to riziko podnikání :-)

PříspěvekNapsal: bře 9, 10, 22:28 

Mno zatím toho není nějak moc. Hodinky s vyšší cenou ještě ověřujeme telefonicky. Ale být toho víc, tak to asi začnu řešit s právníkem.

Mluvil jsem s jedním týpkem, co prodává nějaké mašinky na modeláž nehtů, kdy má dva strojky, jeden za 35 000 a dražší za 60 000, a ten to řešil tak, že účtoval storno poplatek 50% z ceny objednaného zboží. A rovnou to předával právníkovi.
Pár lidí zaplakalo no. Takže řešitelné to asi je.

Ale to je asi otázka spíš na právníka :-)

PříspěvekNapsal: bře 10, 10, 16:03 

jak zjistis, ze si objednal zbozi opravdu Petr Novák z Brna, který je uvedený v objednávce...

Muze si to na nej objednat soused, aby Nováka nastval, tak to bohuzel je:-(

I.Dumek, OUTshop.cz

PříspěvekNapsal: bře 10, 10, 23:09 

To je taky fakt. Mno, život je boj :-)

PříspěvekNapsal: bře 11, 10, 09:57 

Vymyšlené objednávky: nedávno si jedna slečna, která se chtěla pomstít partnerovi vyhlídla náš eshop a začala objednávat zboží na jeho jméno. Objednávala cca 5 objednávek týdně a časem se to zvedlo ne 10 za den. Samozřejmě první 2 jsme odeslali a po třetí kontaktovali objednavatele. Ten nás prosil aby jsme mu nikdy nic neposílali, protože mu chodí denně cca 30 balíků. Slečna objednávala na jeho jméno i u ostatních eshopů a čekala, že mu někdo dá nářez. Nakonec se nám jí podařilo vypátrat a vše předat policii. Do týdne nám slečna s omluvou vše uhradila.

Exclusivní plyšové hračky a plyšáci
http://www.plysove-hracky-eshop.cz/

PříspěvekNapsal: bře 19, 10, 11:42 

outshop.cz píše:
jak zjistis, ze si objednal zbozi opravdu Petr Novák z Brna, který je uvedený v objednávce...
Muze si to na nej objednat soused, aby Nováka nastval, tak to bohuzel je:-(

Přesně tak, to už se nám taky stalo. Skutečný odesilatel by mohl jít dohledat podle IP adresy atd, ale stálo by to určitě víc jak to poštovné.

S drahým zbožím na skladě je to sice blbé, ale pokud by zákazník balík převzal a zboží vrátil, si na tom stejně.

Nevíte někdo co říká zákon k situaci kdy na faktuře není uvedené poštovné (je zdarma = zahrnuté v ceně zboží), nebo je za sníženou cenu (např. jenom příplatek za dobírku)? Můžu bez obav cenu vráceného zboží ponížit o cenu poštovného?

PříspěvekNapsal: čer 23, 10, 20:45 

Nedávno jsem našel jakýsi stránky www.uhrazeno.cz, kteří vymáhají pohledávky a mimo jiné i dobírky. Prozatím s nimi komunikuji jen přes maily a snažím se zjistit, kolik to stojí a jeslti to není nějaká pofidérní společnost... :P

Každopádně mají v referencích Alzu, tak to snad nebude tak špatný ;)

Asi to zkusíme, nesolidní zákazníci se množí a vymožení stojí hodně času a nervů.

Kdyby měl někdo zkušenosti s touto nebo jinou vymahačskou agenturou, dejte určo vědět!

PříspěvekNapsal: čer 25, 10, 07:35 

Pofiderní to je dost.

Je to pěkná zmrďárna. Provozuje to velmi kontroverzní firma Deredes.
http://www.anov.cz/cerna-listina-firem- ... redes-sro/

Dokonce jsem se na ty stránky dostal i já. Jako dlužník. A to zcela neoprávněně. Musel jsem to řešit s právníkem. Mimochodem nějaká ochrana osobních údajů jim nic neříká. A můžete se tam dostat i vy. Klidně kvůli fiktivní faktury.

A upřímně, pokud chcete řešit takovýmto způsobem vymáhání stovky za poštovné, tak to raději v eshopech nepodnikat. Nadělá to víc škody než užitku. A rozhodně to národ nevychová k odpovědnosti.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další